Kompetencia műhely
Biró László

„Boldog akarok lenni!” - Gondoltál már arra, hogy az akarat is állhat a boldogságod útjában? Folyamatosan boldognak lenni…. Biztosan lehet? Életszerű? Én a kiegyensúlyozottságban, a belső nyugalomban hiszek, ami az ellentéte a görcsös akarásnak. Meggyőződésem, hogy ebben az állapotomban van a legnagyobb esélyem arra, hogy minél többször átélhessem a boldogság érzését. Ebben benne van minden: öröm, bánat, vidámság, szomorúság, stressz, nyugalom, méltóságtudat, önbecsülés, alázat, siker, kudarc és a változás.

A több mint tíz éves kereskedői, majd projektvezetői pályafutásom alatt sok emberrel kapcsolatba kerültem. Gyorsan körvonalazódott számomra, hogy a szakma mellett mindig van valami az emberben, ami hozzásegíti a sikerhez vagy éppen nehézkessé teszi, akadályozza azt. Emiatt kezdtem el önismerettel, önfejlesztéssel foglalkozni, és mert rájöttem arra, hogy időről időre meg kell válaszolnom magamnak az alábbi kérdéseket: 

Ki vagyok én? Mik a céljaim? Mik az erősségeim? Mik a gyengeségeim? Mik a problémáim? Engem szolgál az életem, vagy én tartok fenn egy olyan életet, ami már nem engem szolgál? Mik az aktuális elakadásaim? És végül, ami a kulcsa az egésznek: mit tehetnék azért, hogy elsősorban nekem és ezáltal a környezetemnek is jobb legyen? 

Ha benned is felmerültek ezek a kérdések, és úgy döntöttél, hogy szeretnél választ kapni - elsősorban magadtól – ezekre a kérdésekre, vagy „csak” egy megoldásorientált külső támogatásra van szükséged egy aktuális elakadásod felszámolására, és szeretnéd megtapasztalni, milyen felemelő érzés az, hogy valójában mindig benned van a megoldás, akkor várlak szeretettel. Válassz egy szabad időpontot, beszélgessünk kötetlenül az első alkalommal és nézzük meg, hogyan tudunk egymás segítségére lenni!