Kompetencia műhely
Egyéni Life coaching

A life coaching során neked is segítünk megoldást találni a magánélettel, hivatással együtt járó problémákra, kihívásokra. Ha úgy érzed, hogy elakadtál az életedben, vagy nem sikerül egy döntést meghozni és szeretnél előrelépni, akkor az egyéni life coaching megoldást nyújt neked!
Helyszín: 1094 Bp., Páva u. 8.  |  Ár: 10 000 Ft /alkalom (1 alkalom 60 perc)

Kompetencia műhely

Miről szól az egyéni coaching?
 

A coaching egy vezetett, egyénre szabott, fejlesztő beszélgetések és cselekvések sorozata. Célja a személyes erősségeid, készségeid fejlesztése, a problémás helyzetek megoldásában való elakadások megszüntetése, a változásokhoz való sikeres alkalmazkodás, valamint a stressz- és problémakezelésben való gyors, eredményes előrelépés segítése.

A coaching, egy olyan fejlesztő szempontrendszer és módszerek együttese, amely révén a meglévő tudásodra, belső erősségeidre támaszkodva, mindezeket jobban kihasználva képessé válsz elakadásaid leküzdésére, kreativitásod mozgósítására, hogy megvalósíthasd legfontosabb céljaid. Mint módszer, a coaching a múlt problémáinak boncolgatása helyett a jelen és a jövő konkrét megoldásaira koncentrál. A coaching során te határozod meg, hogy mely probléma megoldásához, vagy mely terület fejlesztéséhez kívánsz segítséget kapni a coachtól. 

A coach nem ad tanácsot, így a coaching nem tanácsadás és nem mentoring. Te ismered legpontosabban saját élethelyzetedet, azok problémás területeit, a coach csupán fejlesztő támogatást biztosít számodra. Kérdéseivel és a beszélgetés során alkalmazott egyéb technikáival, eszközeivel segít hozzá téged ahhoz a felismeréshez, hogy a problémád megoldásával valójában már rendelkezel, csupán felszínre kellett hozni azt. 
 

Hogyan zajlik az egyéni coaching?
 

A coach a beszélgetések alkalmával segít a probléma azonosításában, fejleszti az önismereted, megerősíti számodra a készségeidet. Segít, hogy megfogalmazd és megvalósítsd céljaid. A coaching során a coach segítségével megtalált megoldásokat kipróbálhatod, és eközben kiválaszthatod a számodra legjobban működő változatot. A coaching végére a gyors és hatékony problémamegoldás módszerét is elsajátíthatod. A coach rendelkezik pszichológiai ismeretekkel, de nem feltétlenül pszichológus vagy pszichiáter, a coaching nem terápia.

A coaching konzultációk során mindenekelőtt abban segítünk neked, hogy pontosan megfogalmazd céljaid, és ezek elérését akadályozó főbb nehézségeket. Ez után támogatást nyújtunk számodra, hogy rájöjj, mit és hogyan kell másképpen tenned, hogy áttörést érj el céljaid megvalósításában. Végül visszajelzéseinkkel biztosítjuk, hogy a közös munka során kijelölt úton maradj, az eltervezett cselekvéseket végrehajtsd. Mindez könnyed, közvetlen, nyílt és őszinte légkörben zajlik.
A konkrét folyamat a te igényeitől függően változik, ám a következő lépéseket minden esetben tartalmazza:

Az első személyes ismerkedő, helyzetelemző, problémafeltáró ülés. Az élethelyzetednek, erősségeidnek és fejlesztendő területeidnek megismerése, ill. a coaching folyamat során elérendő cél kijelölése történik. Ezen az ülésen határozzuk meg a célod eléréséhez szükséges első gyakorlati feladatot is.

A második találkozó alkalmával megbeszéljük, kielemezzük a gyakorlati feladat tapasztalatait, sikereit, esetleges nehézségeit. Az elért eredmények tükrében, a problémás területekre közösen megoldási alternatívákat dolgozunk ki és járunk körül. Fontos, hogy mint minden esetben, itt is a te megoldásod lesz a jó megoldás, mi ehhez segítünk hozzá az alkalmazott coaching technikákkal, tehát nem tanácsot adunk. A második találkozó végére, a cél összetettségétől függően újabb feladatot beszélünk meg.

Az előző lépésben leírt módon kielemezzük a feladat megvalósításának tapasztalatait, és közösen haladunk tovább a megoldás felé. Számos esetben a harmadik, negyedik coaching találkozó végére megoldás születik a kijelölt cél elérésére. Amennyiben a cél komplex, újabb részfeladat és elemző konzultáció következik. A folyamat maximum 10 alkalmas, legtöbb esetben 4-5 találkozó elegendő.

Ha a célodnak megfelelő megoldást megtaláltuk, átültetheted ezt a gyakorlatba. Tőled függ, hogy mikor lépsz a tettek mezejére. Ez után tartunk egy, a folyamatot lezáró találkozót, ahol közösen értékeljük az elért eredményeket, sikereket.
 

Milyen eredményre számíthatunk az egyéni coaching után?
 

A coaching akkor a leghatékonyabb, ha konkrét probléma megoldásában, vagy meghatározott kompetencia fejlesztésében kívánsz tényleges eredményt elérni, és ezért hajlandó vagy tenni is. Így a coach képes segíteni, ha:

  • egy nehéz élethelyzetben, vagy feladat-végrehajtásban elakadtál,
  • változtatni szeretnél az egyes helyzetekre adott reakcióidon (gondolat és/vagy magatartás),
  • valamilyen konfliktusodat szeretnéd rendezni,
  • sikeresebb, hatékonyabb szeretnél lenni,
  • egyensúlyt, összhangot teremtenél életszerepeid között,
  • stresszel való megküzdést javítanád,
  • sikeresebben szeretnél alkalmazkodni a változásokhoz.

A coaching segít neked a nem megfelelő problémamegoldásból, döntésekből eredő konkrét problémák, konfliktusok megszüntetésének gyors elősegítésében. Az "elég jó" megoldás kidolgozását és megvalósítását a coaching folyamata katalizálja.

A megoldást végül a gondolkodás és cselekvésbeli változások hozzák.

Helyszín: 1094 Bp., Páva u. 8.  |  Ár: 10 000 Ft /alkalom (1 alkalom 60 perc)

Elérhető időpontok - Egyéni Life coaching
Kezdés időpontja
Helyszín
Beosztás
Részvételi díj
Időtartam
Jelentkezés
Jelenleg nincs elérhető időpontunk! Kérlek, nézz vissza később!