Szabadítsd fel magad!

Szabadítsd fel magad!

Minden nap rengeteg döntést kell meghoznunk. Mikor lépünk le az úttestre, hogyan jutunk el egyik helyről a másikra, milyen ruhát vegyünk fel reggel és sorolhatnám.

Minden nap rengeteg döntést kell meghoznunk. Mikor lépünk le az úttestre, hogyan jutunk el egyik helyről a másikra, milyen ruhát vegyünk fel reggel és sorolhatnám. Az egyszerűnek mondható döntéseket általában könnyedén hozzuk meg napról napra, nem gondolunk nagyon bele a döntés kimenetelébe. Ám, ha olyan döntéshelyzetbe kerülünk, amely kihatással van érzelmeinkre, akkor rengeteget rágódunk rajta, sokszor még azt is kijelentjük egy nehéznek tűnő helyzetben, hogy döntésképtelenek vagyunk. Miért? Mert félünk a döntés kimenetelétől! Félünk attól, hogy rosszul fogunk dönteni és számolhatunk majd a negatív következményekkel. A döntésképtelenség mára népbetegség lett és rengeteg fontos dolognak szab gátat életünkben. Egyszerűen megrekedünk és nem tudunk továbblépni.

A döntéseit mindenki úgy hozza, hogy a lehető legjobb megoldást próbálja választani. Nem létezik olyan normál esetben, hogy direkt rosszul próbálunk dönteni. Minden ember mérlegre teszi a lehetőségeket és hoz egy olyan döntést, amelyet ő jónak tart. Így nem létezik rossz döntés, mert mind jól akarunk dönteni! A kimenetele lehet más, mint terveztük, de a döntést jól akartuk meghozni! Milyen csodálatosan felszabadító érzés az, amikor tudjuk, hogy mindent megtettünk azért, hogy rendben legyenek a dolgok, hiszen mi hoztunk egy általunk jónak tartott döntést és mi mást várhatnának tőlünk? Mit várhatunk még ezenkívül magunktól? Nem vagyunk jövőbelátók! Nem tudjuk, hogy a döntés milyen kimenetelű lesz, csak egyszerűen elhatározzuk magunkat és meghozunk egy döntést.
Szabadítsd fel magad és dönts! Határozd el magad és ne várd el magadtól, hogy mindent előre meg tudj jósolni, mert nem fog sikerülni. Nincs "jó" döntés, csak döntés van!

Roszler Géza
Roszler Géza

Az egyszerű, őszinte és tiszta kommunikációban hiszek. A "Most és itt" elvet vallom, mert nincs időnk évekig rágódni egy problémán, azonnali megoldásra van szükségünk, mert MOST szeretnénk boldogabb életet élni és nem később!